Per Johansson, VD på LanTeam, säger:

- I takt med att marknaden för IT- och telekom växer samman ser vi på LanTeam att den här lösningen skapar stora affärsmöjligheter där vi kan erbjuda våra kunder tydliga affärsvärden. Det är även nödvändigt för morgondagens integratörer att hantera både mobilitet, telefoni och IT. Alliansen mellan HP och Aastra stärker vårt erbjudande av kompletta och väl integrerade samarbets- och kommunikationslösningar för vår målgrupp och följer vår vision ”ett bättre val”.

LanTeam väljer en lösning från HP och Aastra som innebär att telefoniprogramvaran MX-ONE telefoniserver erbjuds som en färdig modul för HP:s switchar i 5400 och 8200 serien dvs. även telefoni är helt integrerad i nätverket.

Robert Stahre, marknadschef på Aastra Telecom i Sverige, säger:

- Lösningen är testad och certifierad av HP och Aastra vilket innebär förenklad installation, konfigurering och underhåll. Ett optimalt sätt att kombinera det bästa från två världar.

Toni Drk, marknadschef på HP Networking, säger:

- Då HP leder utvecklingen inom öppna standarder för nätverksprodukter och Aastras MX-ONE stödjer öppna gränssnitt och är den ledande telefoniplattformen inom mobilitet, är detta en framtidssäker och utvecklingsbar UC-lösning som LanTeam kommer att kunna erbjuda sina kunder.