Samarbetsavtalet innebär att Visionutveckling ska leverera hostade telefonilösningar till Streamtel.

”Streamtel är en aktör som vänder sig till små och medelstora företag med både fast och mobil telefoni. Företaget är dessutom den första svenska operatören som är miljöcertifierad, vilket vi ser som mycket positivt. Våra hostade lösningar hjälper Streamtel att upprätthålla sin miljöcertifiering samt erbjuda sina kunder ett miljömedvetet alternativ”

- Tim Hansen, Marknads- och försäljningschef Visionutveckling AB


”Vi är stolta över att vara den enda teleoperatör som kan erbjuda en komplett telefonilösning som tjänst. Vi har alltid strävat efter att erbjuda den bästa möjliga tjänsten på marknaden. Tack vare samarbetet med Visionutveckling kan vi nu erbjuda en unik tjänst genom Telepos prisvinnande växel, Telias erkänt bästa täckning och då även med Visionutvecklings marknadsledande hänvisningssystem”

- Torbjörn Sjöström, VD Streamtel
 

Hostade lösningar via operatörer

Flertalet av Visionutvecklings produkter kan levereras som hostade lösningar. Idag efterfrågas hostade telefonitjänster i allt större utsträckning då allt fler företag väljer att lägga telefonikompetensen utanför företaget. Kunden köper i detta fall endast telefonitjänsten som kan vara allt från den vanligare telefonpassningen med hänvisningssystem, till contact center-lösningar där antalet agenter per kund kan varierar från ett fåtal till flera hundra. Resultatet är en mer kostnadseffektiv hantering av företagets telefoni.


Om Visionutveckling

Visionutveckling erbjuder lättanvända allt-i-ett lösningar inom data- och telekommunikation. Lösningarna levereras kundplacerade, hostade eller som KST (Kommunikation som tjänst). Produktsortimentet består av hänvisningssystem, contact center lösningar och talsvar/talstyrning. Systemen används av företag och organisationer som ställer stora krav på service, tillgänglighet och lönsamhet.

Visionutvecklings produktportfölj innefattar:

Hänvisningssystem
Telefonist-, användar- och mobilklienter
Integrationsmoduler för kalender-, MS-OCS, CRM och AD/LDAP-integration
Automatisk telefonist
Contact center-lösningar inbound/outbound
Talsvar och röstbrevlåda
Besökssystem och resursbokning
Statistik och debitering

Visionutveckling har tagit fram telefonilösningarna som är lätta att använda, installera och administrera. Produkterna har också öppna gränssnitt, vilket betyder att det är enkelt för kunder att integrera med sina befintliga system.

Visionutveckling är i dag marknadsledande i Skandinavien. Företaget har 80 anställda och har kontor i Stockholm, Stenungsund, Malmö, Köpenhamn och Oslo. Den första leveransen av hänvisningssystemet och telefonistverktyget Vision 80/20 gjordes maj 2002. Idag har företaget över 1 250 kunder, och växer stabilt med cirka 30% per år.