Telenor har skrivit sitt hittills mest omfattande avtal inom offentlig sektor gällande köp av en mobil telefonväxel. 6 kommuner i Skåne och Blekinge köper den nätbaserade mobilväxeln Telenor One Flexibel och överlåter ansvaret för sin telefoni på Telenor.
 
Kommunerna det handlar om är Bromölla, Karlshamn, Karlskrona, Olofström, Ronneby och Sölvesborg som tillsammans ingått ett treårigt avtal om köp av Telenors senaste version av sin nätbaserade mobila växel, Telenor One Flexibel 2.0. Affären är Telenor Sveriges hittills största där köpare i offentlig sektor väljer en mobil växellösning och lägger sin telefonitjänst, alltifrån teknisk plattform, operatörstjänster, drift, underhåll och support hos en enda extern leverantör.
Mats Lundquist på Telenor säger "Det är en genombrottsorder eftersom mobila växlar hittills mest sålts till den privata sektorn. Många i den offentliga sektorn har sett fördelarna med att låta någon annan sköta drift och utveckling och nu börjar affärerna komma. Telenor One Flexibel är en smidig, effektiv och framtidssäker lösning på dessa kommuners behov och vi är stolta över förtroendet de ger oss".

Telenor One Flexibel är en kommunikationstjänst som innebär att Telenor tar helhetsansvaret för kundens telekommunikation, inklusive växel, stödsystem och operatörstjänster. Innehållet anpassas efter kundens behov och användarprofil och kan omfatta allt från fast telefoni och integrerade mobila lösningar till callcenter-funktioner.

Bebben Malmström som är telecomsamordnare på Karlskrona kommun säger "Valet föll på Telenor därför att kommunerna vill ha en modern, framtidssäker och flexibel plattform, där man kan välja fritt bland tjänster, efter önskemål och behov. Valet av Telenor medför också ekonomiska fördelar, då priset kan påverkas individuellt för varje användare".

En utan tvekan intressant order för Telenor och kanske även en dörröppnare för andra leverantörer som vill sälja mobila växlar till kommuner.