Allt om Telefonväxlar

Carolina Ringqvist chef för Mobil på Dialect

May 5, 2013
Carolina Ringqvist är sedan den 1 april chef för affärsområdet Mobil på Dialect. Hon kommer till Dialect från Net1 och dessförinnan från en tjänst som säljchef på Telenor. Ansvaret för affärsområdet mobil innebär att tillsammans med operatörerna paketera och styra Dialects erbjudanden inom mobiltelefoni. Paketeringarna ska innefatta hårdvara, abonnemang och mobila tjänster.

– Våra kunder efterfrågar att vi tar ett helhetsansvar över alla delar av vårt kunderbjudande. Med genomtänkta paketeringar kan vi höja värdet för kunderna, främst inom segmentet små och medelstora företag, berättar Thomas Eriksson, affärsområdeschef tjänster.

 
Rekryteringen av Carolina Ringqvist som ansvarig för affärsområdet Mobil är ett led i Dialects strategi att utveckla och erbjuda fler tjänster och att sätta samman dem i enkla och tydliga paketeringar för de små och medelstora företagen. Mobiltelefoni utgör en viktig del av bolagets erbjudanden och är en central bärare av företagets tjänster som mobilväxeln Unified, körjournalen och Office 365 från Dialect.

– Arbetet för oss som paketerar och säljer mobiltjänster och abonnemang kräver mycket mer kreativitet framöver. Vi kommer behöva tänka större, bredare och i helt nya banor för att komma på och utveckla tjänster för mobiltelefonerna, säger Carolina Ringqvist om sin nya roll.
 

Mobil telefonväxel från Telavox

June 17, 2012
Telavox erbjuder en mobil telefonväxel som står sig mycket starkt på marknaden. Här ger Telavox en kort och koncis beskrivning av sin telefonväxel. Det finns flera bra lösningar på marknaden, det mest intressanta är att se hur lång utvecklingen har kommit på det mobila området, från sina första stapplande steg för några år sedan.
 

 
Continue reading...
 

Oyatel webbaserad telefonväxel

September 23, 2011

Oyatel som erbjuder en webbaserad telefonväxel marknadsför sig numera publikt i Sverige. Även om marknaden kosolideras allt mer så kommer det hela tiden nya telefonväxlar och kommunikationslösningar. Vi har ingen erfarenhet av Oyatels telefonväxel, så om du har erfarenhet av den så skriv gärna en kommentar i forumet.


 
Continue reading...
 

Kommuner väljer mobil växel från Telenor

January 13, 2011

Telenor har skrivit sitt hittills mest omfattande avtal inom offentlig sektor gällande köp av en mobil telefonväxel. 6 kommuner i Skåne och Blekinge köper den nätbaserade mobilväxeln Telenor One Flexibel och överlåter ansvaret för sin telefoni på Telenor.
 
Kommunerna det handlar om är Bromölla, Karlshamn, Karlskrona, Olofström, Ronneby och Sölvesborg som tillsammans ingått ett treårigt avtal om köp av Telenors senaste version av sin nätbaserade mobila växel, Telenor One Fle...
Continue reading...
 

Alltele om sin tillväxt

January 10, 2011

Ola Norberg, VD på Alltele, berättar om företagets expansion i Sverige. Han tar bland annat upp att marknaden går mot mobilitet. Han säger också att det är hostade telefonväxlar som säljer på marknaden, att komma med en kundplacerad växel är inte något man gör, det efterfrågas inte längre.

 

Continue reading...
 

Asterisk och OptiCaller på scen

January 1, 2011

Den 26 januari hålls Telecom & Mobility-mässan i Göteborg. Där kommer bland annat ett seminarie att ges om telefonväxeln Asterisk och den mobila växeln från OptiCaller, samt hur de kan integreras.
 
För alla typer av företag, universitet och kommuner som vill ta steget över till en open source-baserad IP-telefoni-plattform och möjligheten att kraftfullt sänka telefonikostnaden jämfört med traditionella kommersiella system, är lösningen en open source-baserad växel från Asteris...
Continue reading...
 

Alltele blir delägare i Invegio

December 19, 2010

Den stora svenska tele- och internetoperatören Alltele har köpt drygt 50 % av aktier i Invegio AB. Invegio är ett bolag som fokuserar på försäljning av telefoni som tjänst och bredband till främst storkunder. Alltele skriver att köpet ger dem möjlighet att träffa avtal om leveranser av helhetslösningar inom telefoni och bredband till större företagskunder. beQuoted skriver vidare att Invegio är inriktade på att sälja växellösningar till finansbranschen.


Continue reading...
 

Bahnhof köper Sting Telecom

December 19, 2010

Internetoperatören Bahnhof har köpt teleoperatören Sting Telecom. Bahnhof är den största svenska internetoperatören i öppna stadsnät. Sting Telecom erbjuder telefoni via white label-partners som alltså säljer telefoni under eget varumärke. Sting Telecoms partners säljer främst telefonväxlar och övrig företagstelefoni.

Rimligtvis bör Sting Telecom i Bahnhofs händer få större möjlighet att expandera. Bahnhof uppvisar en kontinuerlig tillväxt med bra marginaler. Som Sveriges...

Continue reading...
 

De 10 mest efterfrågade växelfunktionerna

October 16, 2010

Marknaden efterfrågar allt mer moderna telefonväxlar. Tidningen Telekom Idag har undersökt vilka de tio mest efterfrågade växelfunktionerna är. Att kombinera en fast växel med mobilitet är en stark trend.

Läs vilka de tio mest efterfrågade funktionerna är företaget telefonväxel är.


Continue reading...
 

Allt om Telefonväxlar lanserad

October 15, 2010

Allt om Telefonväxlar
har tagit sitt första steg ut på webben. Här kommer du att kunna läsa om telefonväxlar och andra kommunikationslösningar. Vi kommer att presentera de olika alternativen som finns, guider och branschnyheter.

Om du är en leverantör, utvecklare, operatör eller annan aktör som har något intressant att berätta så hör gärna av dig till oss på Allt om Telefonväxlar. Skicka ett mail till andreas@startplats.se eller slå en signal på 070 5388186.

Varmt välkomna!


Continue reading...
 

Allt om Telefonväxlar


Senaste nytt om telefonväxlar och kommunikation. Din guide till att välja en telefonväxel, oavsett om det är en fast växel, mobil växel eller annan telefonilösning till företaget.

Recent Posts