Allt om Telefonväxlar

Tele2 Växel - En telefonväxel från Telepo

April 8, 2013
Tele2 har ingått avtal med Telepo och kommer att, som första stora svenska operatör, kunna leverera Telepos prisbelönta molnväxel till sina kunder. Växellösningen lanseras under namnet Tele2 Växel

Tele2 breddar nu sitt erbjudande till företagskunder med Telepos molnväxellösning. Molnväxeln erbjuder full funktionalitet utan att kunderna behöver investera i, eller hantera driften av någon växelhårdvara. Dessutom får alla användare samma funktionalitet oavsett var de sitter geografiskt, såväl fast som mobilt.

– Vi är glada att, som första stora svenska operatör, kunna erbjuda Telepos prisbelönta växellösning till våra kunder. Att lösningen är användarvänlig och enkel för kunderna, utan att tumma på prestandan gör att den blir ett bra tillskott i vårt utbud av tjänster och produkter, säger Anders Långsved, ansvarig Tele2 Business.

Växellösningen är anpassad både för mobiltelefoni och fasta IP-anknytningar och erbjuder mjukvaruklienter för alla de stora mobilplattformarna, samt både PC- och Mac-datorer.

– Det är en komplett kommunikationslösning som fungerar oberoende av vilken mobil eller fast enhet användaren har. Vidare passar den både för små-, medel- och stora företag. Vi är jättestolta över att samarbeta med Tele2 och det är ett genombrott för oss. säger Patrik Sörqvist, vd på Telepo.
 

Carlos Riera ny VD för AllTele

December 21, 2012
Telekomföretaget AllTele går in i en ny fas med en ny VD.
 
 
För att utföra styrelsens nya strategi är AllTele mycket nöjda att tillkännage att Carlos Riera tillträder från den 1 januari 2013 som bolagets nya VD. Carlos har haft ledande positioner i Europa, Mellanöstern och Sydamerika, och har arbetat med GTS, Ernst & Young, Esprit Telecom, Metrored och Al Madina. Carlos arbetade senast som chef över telekomverksamheten på den Englandsbaserade private-equity firman Pemberton Asset M...
Continue reading...
 

AllTele först med ny softphone till IP-Centrex

December 18, 2012
 
AllTele förbättrar sin IP-Centrex och Mobila växel med ny, toppmodern, funktionalitet. Ett gränssnitt oavsett om du använder mobil eller dator, utökad telefonistfunktion och integration mot kundsystem är några av nyheterna. AllTele som partner till Telepo kommer att, som första leverantör i världen, lansera en uppdaterad version av softphone och mobilklient med många nya funktioner. Till detta levererar AllTele full integration av växellösning mot kundsystem vilket ger effektiv...
Continue reading...
 

Efftel förenklar telefonin

October 29, 2012
Efftel gör det enklare att hantera telefonin. Nu kan du snabbt och enkelt besvara, neka och avsluta samtal på din dator utan att ens öppna Efftel Max Softphone.

I mjukvarutelefonen för mobilväxeln Efftel Max, har vi nu lagt till fler funktioner. Sedan länge finns en ikon för Efftel Max Softphone i "aktivitetsfältet" för PC (längst ner till höger på skärmen) och i "dock-fältet" för Mac. Genom att högerklicka på den kan du precis som tidigare reptilsnabbt ändra din egen status,...
Continue reading...
 

Team8 köper telefonväxelföretaget TL3

February 15, 2011

Team8 förstärker satsningen på telefonitjänster genom att förvärva spetskompetens inom växel- och kommunikationssystem i form av företaget TL3.

Team8 har förvärvat TL3, en helhetsleverantör av telefonväxel- och kommunikationssystem. Genom förvärvet stärker Team8 sin kompetens inom växelsystem samt tillförs specialistkompetens inom integrerade lösningar i tele- och datakom segmentet. TL3 omsätter cirka 10 mkr på årsbasis. 

Förvärvet innebär att TL3s nyckelpersoner och kun...


Continue reading...
 

3 uppgraderar sin mobila företagsväxel

February 4, 2011

Mobiloperatören 3 har förnyat sin mobila företagsväxel med förbättrade och nya funktioner. De nya funktionerna ger bland annat möjligheten till att spela in ett eget kömeddelande och få en rapport med samtalsstatistik.

Mobiloperatören 3 har lyssnat på sina kunder och förbättrat företagsväxeln 3Växel Max. De nya och förbättrade funktionerna är samtalsstatistik, alternativ efter uppläst meddelande, eget kömeddelande, unika tidsstyrningslistor och förbättringar av Outlook S...
Continue reading...
 

Infratek outsourcar telefonväxel till Kalix Tele24

January 26, 2011

Telefonistföretaget Kalix Tele24 har tagit över växelhanteringen för Infratek, en av Nordens ledande leverantörer av tjänster inom byggnation, drift och underhåll av kritisk infrastruktur. Samarbetet omfattar samtliga kontor i Norge, Sverige och Finland. Efter snart ett års samarbete ser nu både Kalix Tele24 och Infratek ett mycket positivt resultat. Servicen till Infrateks kunder och medarbetare har ökat samtidigt som företaget kan se stora besparingar.

Infratek hade fram till 2009...
Continue reading...
 

Uno Telefoni - Bäst i test i stort test av telefonväxeltjänster

January 17, 2011

Tjänsteleverantören Uno Telefoni utnämns till testvinnare i Telekomidag’s stora test av telefonväxeltjänster i decembers upplaga av tidningen.

- Det här är en fantastik avslutning på året för alla som jobbar hos och med Uno. Vi har slitit hårt för att leverera den bästa tjänst vi kan till våra kunder och det här är ett riktigt bra betyg för alla inblandade, säger Jonas Angleflod, VD på Uno.

Uno levererar en komplett växellösning som tjänst där kunderna kan ha en fast t...

Continue reading...
 

Datatal levererar hostad telefoni i samarbete med Weblink IP Phone

January 12, 2011

Datatal levererar hostad telefoni i samarbete med Weblink IP Phone. Samarbetet innebär att Datatal levererar telefonilösningar till Weblinks hostingmiljö - Hosted IP PBX.

Weblink kan nu erbjuda nya och befintliga kunder nya spännande telefonifunktioner baserade på Datatals Flexi plattform.

Först ut är Flexi Presentity - ett komplett hänvisningssystem med bla; avancerade röstbrevlådor, hänvisning, talad hänvisning, kalenderintegration samt mobila appar. Flexi Presentity kan erbjudas ...

Continue reading...
 

Telenor ONE och OptiCaller ger mobil växel

January 1, 2011

Telenor ONE är Telenors mobila växeltjänst som är utvecklad för att ge företag en mobil växeltjänst där mobiltelefonen nyttjas som enda telefon. En begränsning i Telenor ONE idag är att tjänsten inte har någon mobil klientprogramvara.

OptiCaller klientprogramvara gör Telenor ONE mycket mera användarvänlig. Nu kan användarna direkt i mobiltelefonens grafiska gränssnitt välja om de vill hänvisa sig (lunch, möte, gått för dagen mm) eller gå in och ur grupper. Utan OptiCall...

Continue reading...
 

Företagsnytt Telefonväxlar


Företagsnyheter om telefonväxlar och kommunikation. Läs det senaste från företagen som levererar tjänster och produkter.

Recent Posts